21/2/09

Το καημένο το … παιδάκι.

Προχθές την Πέμπτη στο Mega, στην εκπομπή των Οικονομέα – Καμπουράκη ήταν ένα ‘‘παιδάκι’’ καλεσμένο που έβγαζε τόση πίκρα, γιατί δεν το καλέσανε έλεγε κάποια παιδιά. Προσπάθησα να ακούσω καλύτερα και με μεγαλύτερη προσοχή την ‘‘συζήτηση’’ γιατί είναι τουλάχιστον αντιπαιδαγωγικό, για να μην πω απάνθρωπο, να μην καλείς στα πάρτυ ένα παιδάκι.
Το άκουσα να λέει ότι είχαν καλέσει τους άλλους και αυτόν δεν τον είχαν καλέσει. Οι παρουσιαστές προσπαθούσαν να το παρηγορήσουν λέγοντας του:
-Καλά μην κάνετε έτσι, υπάρχει νομίζετε κάποιος ιδιαίτερος λόγος που δεν κάλεσαν εσάς;
Μου φάνηκε λίγο περίεργο που του μιλούσαν στον πληθυντικό, όχι ότι δεν είναι ευγενικοί οι άνθρωποι, κάθε άλλο, τους χαρακτηρίζει μια κάποια ευγένεια, αλλά τόση ευγένεια σε ένα παιδάκι που δεν το παίζουνε τα άλλα παιδιά, δεν μου ‘‘καθόταν’’ καλά.
Συνέχισα να ακούω (χωρίς να έχω εικόνα) την πικρόχολη κριτική για τα άλλα παιδιά, έλεγε κάτι για ξεσκόνισμα σε αγάλματα, για μια ταινία του Αγγελόπουλου που στον τίτλο έχει τη λέξη ‘‘σκόνη’’, κάτι είπε για οπισθοδρομήσεις και ανυπαρξία πολιτικής και για τον Στάλιν. ‘‘Τρελάθηκα’’ παιδάκι και ξέρει για τον Στάλιν;
Αναρωτήθηκα, τόσο μεγάλη επιρροή έχει στα μικρά παιδιά η Γκαιμπελίστικη προπαγάνδα που έχουν εξαπολύσει τελευταία, οι νεοφασίστες (τι άλλο μπορεί να είναι κάποιος εκτός βέβαια από κομπλεξικός) αντικομμουνιστές ;
Κάτι δεν μου ‘‘καθόταν’’ καλά όμως, η φωνή του μικρού μου φαινόταν λίγο μπάσα, το ‘‘χρώμα’’ της φωνής του περιείχε αρκετό μίσος και μεγάλη δόση φθόνου. Παράτησα αυτό που έκανα (στην τουαλέτα ήμουν) και έτρεξα στο σαλόνι για να δω την ‘‘φάτσα’’ αυτού του παιδιού που μιλούσε με τέτοιο τρόπο.
Έκπληξη, έντονη έκπληξη, ο Τσίπρας!!!! (έκπληξη όχι γιατί τον είχαν καλεσμένο, μόνιμους τους έχουνε κάνει στα ΜΜΕξαπάτησης, κάτι σαν Κακαουνάκη, Τράγκα, κλπ, μόνο τις αμοιβές τους δεν ξέρουμε ακόμα).
Σκέφτηκα: Τι λέει αυτός ρε; Ποιοι δεν τον καλέσανε; Σε παιδικό πάρτυ νομίζει ότι πήγανε; Γιατί να τον καλέσουνε;
Δεν έχει καταλάβει ότι δεν καλούνται τα τσιράκια του συστήματος σε σοβαρές πολιτικές συζητήσεις; Ποιος του είπε ότι μπορεί να ‘‘παίζει’’ όπως γουστάρει, να έχει την απαίτηση να τον ανέχονται, όταν το μόνο που κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα είναι να διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ, γκαιμπελίζοντας πιο επιθετικά κι από τον ίδιο τον Γκαίμπελς;
Αυτοί έχουν ξεφύγει τελείως. Σε λίγο θα διεκδικούν να τους προσέξουμε.
Άκου δεν τους καλέσανε!!! Τους στρογγυλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου