3/9/09

Τοπική Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης



ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΤΗΛ.: 210 97.36.878, 210 97.36.170



Γραμματεία 2 Σεπτέμβρη 2009

Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Με τη συμπλήρωση 70 χρόνων (1η Σεπτέμβρη 1939) της επίθεσης της Ναζιστικής Γερμανίας στην Πολωνία και της έναρξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία και να εξισώσουν τον φασισμό με τον κομμουνισμό.
Ξεχνούν ότι ο φασισμός–ναζισμός ήταν γέννημα–θρέμμα του καπιταλισμού και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έγινε για να χτυπηθεί βασικά το πρώτο εργατολαϊκό κράτος στον κόσμο, η Ένωση των Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ).
Η εικόνα της κόκκινης σημαίας με το σφυροδρέπανο στο Βερολίνο δεν μπορεί να σβηστεί. Συμβολίζει όλη την προσπάθεια που κατέβαλε ο Σοβιετικός λαός με την καθοδήγηση του ηρωικού κομμουνιστικού κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης αλλά και τα 20 εκατομμύρια ανθρώπων που θυσιάστηκαν για να συντρίψουν το φασισμό.
Σήμερα οι ιμπεριαλιστές θέλουν να σβηστεί αυτή η προσφορά και να βγάλουν λάδι την εγκληματική φύση του καπιταλισμού που και σήμερα συνεχίζει να δολοφονεί.
Φοβούνται οι καπιταλιστές και το κεφάλαιο να μην αντλήσουν διδάγματα τα λαϊκά στρώματα και οι νέες γενιές από τον τιτάνιο αγώνα του σοσιαλισμού.
Από την άλλη η καπιταλιστική Ρωσία ρίχνει "νερό στο μύλο του αντικομμουνισμού" μιλώντας για ανελεύθερο καθεστώς.
Χρέος μας είναι η υπεράσπιση του κομμουνισμού που είναι το συστατικό της πάλης για το δρόμο του λαϊκού μετώπου προς το σοσιαλισμό.

Τοπική Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου